GeneralGR

GR-1 ETAPA 9A. El Cremat – Ripoll. (20-10-2024)

Comencem la temporada de senderisme 2024-2025,tot reprenent el recorregut del Sender Històric GR-1, on el passat mes de juny ho vàrem deixar. Fi a Ripoll i el dinar a Can Dacs a Les Llosses.

La nostra intenció era començar a Ripoll i finalitzar a El Cremat, punt intermedi de l’etapa 9, massa llarga per fer-la tota d’una tirada. Tot i això, per motius de logística, l’autocar ens va deixar a El Cremat on hauríem d’haver acabat i vàrem fer el trajecte a l’inrevés fins a Ripoll.

Iniciem l’ascens a través de boscos i el rec de la Font del Perer, direcció nord cap als masos del Maidéu, el Coll i la Rectoria de Sant Esteve de Vallespirans amb la seva esglesiola de Sant Esteve i el cementiri, on vam fer una aturada. És en aquest indret on comença el descens cap a Ripoll per la Quinta Sobirana, un camí molt agradable que ens ofereix les panoràmiques dels boscos del Ripollès començant a canviar el color de les fulles dels arbres caducifolis i la seva caiguda tardoral. En arribar al mas de Vallespirans ens surten a rebre els gossos d’atura poc acostumats a les visites de grups tan nombrosos com el nostre. La suau baixada ens porta fins a Carnalets, una casa mig restaurada i el salt i el gorg de la riera de Vilardell on entre el bosc de ribera s’entreveu les façanes de l’antic molí de Vilardell. Seguim ara en lleuger ascens fins a la casa del Mir avui en dia, ressort rural, on rejuntem el grup i parem a fer un mos.
El dinar el vam fer al planell que hi ha davant l’ermita del Remei, sota l’ombra dels plataners, on alguns vam poder fer una petita migdiada abans de resseguir el camí fins a Ripoll, on vam tenir temps de fer un tomb per la vila abans de tornar cap a casa.

Us esperem a la següent sortida al novembre on farem l’etapa 9B fins Alpens.

                                                                                                        Vocalia d’Activitats

Comparteix