GeneralSortides amb família

12-10-2024 Sortides en família. Olzinelles – Can Draper

Avui vull explicar-vos dues sortides de senderisme que hem realitzat darrerament en el cicle de Sortides en Família, que crec que poden ser del vostre interès.
Per mi les fan especials per diversos motius:
La bellesa del bosc, la tranquil·litat de l’entorn, el silenci del lloc, la frondositat dels arbres: alzines, roures, cedres, plataners…, la facilitat de caminar còmodament sense grans pujades ni baixades…
Són properes a Barcelona i poc concorregudes
Tot plegat crec que es mereixen aquestes lletres per tal d’animar-vos a anar-hi.

El Roc Perer al Montseny, no és cap cim dels més anomenats com el Matagalls o el Turó de l’Home. S’hi accedeix a través d’un bosc molt bonic i al seu cim la panoràmica que ens ofereix de la zona és esplèndida tant mirant als cims com a la vall.
Una ruta circular de dues hores, camí ample i còmode, la pujada continguda i senzilla, molt aconsellable per grans i petits. A Santa Fe, punt de sortida i arribada hi ha lloc per menjar a l’aire lliure i també restaurant.

Can Draper, és la sortida del passat dissabte 12 d’octubre, circular amb sortida i arribada a Olzinelles, molt a prop de Sant Celoni, tres hores de recorregut.
Com l’anterior el camí transcorre a través de boscos, al peu de la serra de Montnegre i que ara a la tardor ens presenta tota la varietat de verds, marrons i grocs. Olors d’herba humida i fresca, de mantell de fulles caigudes… natura en sentit pur.
Són sortides, les dues, en què t’acompanya el silenci i la tranquil·litat.
Molt aconsellables per a tothom i sobretot pels que ja no podem afrontar grans desnivells, però volem continuar gaudint de la muntanya i sentir-nos muntanyencs.

Us animo a continuar sortint. VAL MOLT LA PENA.
La propera ens portarà des de Vidrà al Santuari de Bellmunt.
                                                                                                                          Francesc Edo Sala

Comparteix