Dones i 3000General

Dones i 3000, ascensions a 100 cims. SERRAT VOLTOR, CREU DE FERRO i CAP DE LA GALLINA PELADA. 29/09/2024

Serrat Voltor

Finalment i després de dos intents, a la tercera ha estat la vençuda. Diumenge 29, aquest cop si, el cicle Dones i 3000 inicia temporada assolint diversos dels cims de la Serra d’Ensija, dos dels quals, el Serrat Voltor i el Cap de la Gallina Pelada són 100 cims. Ha estat un itinerari circular que hem començat pujant pel barranc de les Llobateres fins al coll del Pla d’Ensija, un cop en aquest punt en direcció nord, el primer cim de la jornada, el Serrat Voltor 2279 m, des d’on hem pogut albirar tota la resta del recorregut de la caminada que ens ha de portar fins al segon i tercer cim de l’excursió, la Creu de Ferro de 2294 m i el Cap de la Gallina Pelada de 2322m.La tornada ens ha portat a través de l’esplanada del refugi Delgado Ubeda 2156 m i pla Gran, creuant en descens la planella Gran i la Petita fins al torrent de la font d’Ensija per la font de l’Orri, i la font Freda on hem finalitzat la travessa circular. En total uns 11,16 km i 806 m de desnivell positiu més els mateixos de descens, tot plegat unes vuit hores amb aturades incloses. En tot moment envoltats per les vistes panoràmiques del Pedraforca i la sud del Cadí, direcció nord i tot un munt de munts i muntanyes en la resta de direccions de la rosa dels vents, ja que en ser una ruta carenera per cims d’alta prominència i al fet que el cel ha estat net i clar, les vistes ens han acompanyat en tot moment.
Hem accedit per Saldes i el coll de la Trapa i la tornada ha estat per Vallcebre on hem parat a fer un refrigeri abans de tornar cap a Barcelona.

Creu de Ferro                                                        Cap de la Gallina Pelada

                     

Aquest cop el grup ha estat format per 12 participants

Dones: Mercè, Elvira, Lídia, Isa, Carme i Mònica
3000: Carles, Antonio, Juan Mi, Àlex, Miquel i Jaume

Des d’ací una forta abraçada a en Jordi i la Lluïsa que en l’últim moment van declinar la participació en l’activitat. Heu estat presents en els nostres pensaments, us acompanyem en el sentiment i fins ben aviat.

Jaume Figuera

Comparteix